Afvikling eller udvikling

Due Parterapi

 

PARTERAPEUTISK PRAKSIS I HJERTET AF ODENSE MED HØJ FAGLIGHED OG ERFARING

SAMLIVETS VITAMINER

Inspiration til parfoldet og livet i familien

AFVIKLING ELLER UDVIKLING


Som par kan I typisk være i enten en udviklende, vedligeholdende eller en afviklende relation.

Den afviklende relation er kendetegnet ved, at forskellighed bliver til konflikt og samlivet reguleres ved regler og kontrol. Man er optaget af fejl hos hinanden og går enten til angreb eller i forsvar. Når konflikter skal løses ser man bagud og hænger fast i fortidens fejl. Ingen tager ansvar.

I den vedligeholdende relation søger man at udligne forskelle og finde fællesholdninger. Det bliver ro og fred men kun på overfladen. Det handler om at udgå konflikter for enhver pris. Og hvis man konfronterer hinanden, er det indirekte eller med ”tavse skænderier”. Parterne ender med selvopofrelser, med at sluge kameler.

I den udviklende relation er forskellighed et potentiale, som indbyder til engageret og engagerende samarbejde. Her fejes konflikter ikke under gulvtæppet. I stedet tager man tyren ved hornene og får sat ord på det, der er. Parterne er fremadrettede i deres konfliktløsning og søger nye veje og nye handlemønstre, som giver et bedre liv sammen.

Hvis I er i afvikling eller i en vedligeholdende relation, så er det nok tid til at gå i terapi og få hjælp til at komme i udvikling som par.

Livet er for kort til at køre i rundkørsel..

dueparterapi.dk

Rughavevej 5, 5230 Odense M