At stræbe efter det bedste

Due Parterapi

 

PARTERAPEUTISK PRAKSIS I HJERTET AF ODENSE MED HØJ FAGLIGHED OG ERFARING

SAMLIVETS VITAMINER

Inspiration til parfoldet og livet i familien

AT STRÆBE EFTER DET BEDSTE OG LEVE MED DET UPERFEKTE


Som par lever vi i et spændingsfelt mellem at ville opnå det bedste sammen og samtidig leve med det uperfekte.

At opnå det bedste kræver at leve bevidst, at være vågen og opmærksom. At turde tale om det, der rører sig indeni – også det svære og sårbare. At arbejde med ødelæggende mønstre og forsvar. Med andre ord: Vi kan ikke lade stå til og håbe på det bedste. Det nytter ikke at feje samlivets "snavs" under gulvtæppet. Når vi søger en mage, må vi gøre os umage. Og det er umagen værd!

På den anden side er det et grundvilkår, at vi ikke opnår det perfekte. Vi må lære at leve med det ufuldkomne. I et moderne behandlersamfund, hvor vi kan finde en opskrift, et redskab eller en hurtig løsning på stort set alt, kan vi let få følelsen af, at vi kan fixe alle problemer nemt og smertefrit. Der må da være en knap vi kan trykke på!

Samtidig får vi ørene tudet fulde af Hollywoods og pop-musikkens version af kærligheden, som oftest er love, love, love og strygende violiner i baggrunden. Det kan let skabe nogle fuldstændig urealistiske forventninger til samlivet, som nærmest kun kan ende med frustration og skuffelse. Eller i værste fald en konstant udskiftning af kærester.

Et samliv er en balancegang mellem at stræbe efter det bedste, at ville noget levende og udviklende OG leve med det uperfekte.

Tro ikke at alt kan løses i terapilokale eller med den sidste nye bog om selvudvikling. Vi vil altid have brug for rummelighed, tilgivelse og overbærenhed over for hinanden. I vores små hjem er det vigtigt, at der er højt til loftet, og at vi går i store sko.

I juni var min kæreste og jeg i Toscana og så blandt andet det skæve tårn i Pisa. Blandt alle verdens tårne er dette måske det mest kendte og elskede. Hvorfor? Det er jo en fejlkonstruktion. Måske er tårnet elsket, fordi det fortæller noget grundlæggende om os. Vi er alle lidt skæve, lidt til en side, lidt ufuldkomne. Og det må vi rumme i vores liv med hinanden.

Leonard Cohen synger i en af sine sange: "There´s a crack in everything. That´s where the light comes in." Måske er netop i vores ufuldkommenhed og "skæverter" , at vi bliver menneskelige og elskelige. Gennem vort livs revner og sprækker kommer lyset ind.

Men hvor rigtigt det end er, må det aldrig blive til eksistentiel dovenskab og laden-stå-til i kærlighedens dans..

dueparterapi.dk

Rughavevej 5, 5230 Odense M