Hvad nytter det at have succes på jobbet, men miste sin elskedes kærlighed?

Moderne ledere er bevidste om visioner, missioner og værdier. De navigerer i en foranderlig verden med et voksende fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. Dygtige ledere evner at drive lønsomme processer frem samtidig med, at de skaber en positiv kultur, hvor medarbejderne trives og udvikles. Men hvad med din kærlighed? Hvad med parforholdet?

Det sker ikke så sjældent, at den software, som sikrer udviklingen af sunde organisationer efterlades på kontoret, når turen går hjem til familien. I stedet slås der lidt ubevidst over på en automatpilot, som kan være programmeret på flere måder, der ikke altid er hensigtsmæssige.

Jeg faldt selv i fælden

Som yngre leder faldt jeg selv i den ”fælde”. Lige så bevidst jeg var om at skabe en sund organisation med trivsel og vækstpotentiale på jobbet, lige så ubevidst var jeg om at skabe et godt parforhold med vedholdende nysgerrighed på, hvad der mon skulle til for at skabe en tryg og givende relation.

Invester i kærlighed, for det er i sidste ende den, der gør dig lykkelig. Tag dit lederskab med hjem og skab et bæredygtigt parforhold!
Invester i kærlighed, for det er i sidste ende den, der gør dig lykkelig. Tag dit lederskab med hjem og skab et bæredygtigt parforhold!

Den ubevidste leder på hjemmefronten

Som parterapeut har jeg siden mødt en del ledere, som har givet sig selv helt og fuldt i deres lederjobs men har forsømt at ”lede” og investere i parforholdet og familien. En vag idé om, at kærlighed og parforhold er noget, vi bør kunne på rygraden gør, at man lader stå til og undlader at reagere på mistrivsel. Der opstår en diskrepans mellem den kompetente leder i organisationen og den ubevidste partner på hjemmefronten.

Hvor vil du helst have succes?

Det kan være meget smerteligt at stå med en blomstrende organisation og et forlist parforhold. Alt det man har kæmpet for som leder kan pludselig synes meningsløst, når forholdet til den, man elsker, bryder sammen. Ofte har jeg siddet med en knust leder, som hellere ville bytte succesen på jobbet ud med succes i et forlist kærlighedsliv. Når alt kommer til alt, er vi sociale væsener, og trygge relationer til en betydningsfuld anden er helt afgørende for vores trivsel. 

Det handler om din organisations bundlinje

Hertil kommer, at det også kan gøre ondt på virksomhedens bundlinje. Et studie fra Aarhus Universitet fra 2021 af 571 danske virksomheder viser, at en skilsmisseramt direktion har en afkastningsgrad, der er mellem 26 og 38 procent lavere end virksomheder uden opbrud på topniveau. Samlivssammenbrud koster kassen!

Af disse og mange andre gode grunde bør ledere være opmærksomme på hjemmefronten. Samlivet skal plejes og næres, bygges på gode værdier og have en retning præcis som gode organisationer. Og hvis parforholdet trods alle anstrengelser mistrives, er det med at indhente konsulenthjælp i form af parterapi. Lige så naturligt det er at søge ekstern rådgivning og coaching i forhold til virksomheden, lige så naturligt bør det faktisk være at søge hjælp til parforholdet.

Din vigtigste investering

I mit terapeutiske virke har jeg set, at vejen dertil kan være lang for ledere. Nogle oplever det som en falliterklæring at bede om hjælp. Andre føler det skamfuldt og pinefuldt at se en krise i kærlighedslivet i øjnene og komme dertil, hvor man søger hjælp.

En investering i parforholdet er en investering i det, der betyder mest i livet. Hvad nytter det at vinde hele verden, men miste sin elskedes kærlighed?